Δείξε μου τον καφέ σου, να σου πω ποιος είσαι!

Διάλεξε ποιον προτιμάς και διάβασε… την αυτοβιογραφία σου!

Ο καφές στην Ελλάδα αποτελεί ιεροτελεστία. Όλοι το ξέρουν αυτό. Από το πρωί που θα ξυπνήσεις, δεν αναζητάς τίποτα άλλο, πέρα από μια γουλιά καφέ. Όταν πας στο γραφείο, έχεις πιει ήδη το πρώτο σου φλιτζάνι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτιάξεις-παραγγείλεις έναν και στη δουλειά. Αυτό, συμβαίνει, γιατί για εμάς είναι πάντα coffee o’ clock.

Ήξερες, όμως, ότι ο καφές που προτιμάς μπορεί να δείξει κάποια στοιχεία για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου; Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο γνωστά είδη καφέδων, διάλεξε ποιο προτιμάς και διάβασε την… αυτοβιογραφία σου!

( Freddo ) Cappucino

Μήπως, η ευαισθησία είναι το δεύτερο σου όνομα; Αν πίνεις cappuccino, μερικά από τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν είναι η δημιουργικότητα, η ευαισθησία και η… βαρεμάρα! Αν και είσαι ευαίσθητος, θέλεις να έχεις τον έλεγχο και είσαι από τους ανθρώπους που βαριούνται τα πάντα, πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

( Freddo ) Espresso

Πριν ξεκινήσω να σε ψυχολογώ, θέλω να σου τονίσω κάτι σημαντικό. Πιστεύω ότι αυτοί που πίνουν freddo espresso, το κάνουν όλο τον χρόνο. Δεν πάει να χιονίζει έξω, η παραγγελία τους θα γράφει “freddo espresso μέτριο με μαύρη”. Γενικότερα, τρία βασικά πράγματα που σε χαρακτηρίζουν είναι η εργασιομανία, η κυκλοθυμία και η ηγετική συμπεριφορά. Είσαι από εκείνους που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και πιστεύεις ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρόγραμμα, πειθαρχία και σκληρή δουλειά.

Καφές Φίλτρου

Αν αγαπάς τον καφέ φίλτρου, τότε ανήκεις στους εκλεπτυσμένους και τους διανοούμενους. Σου αρέσει να διαβάζεις βιβλία και λατρεύεις να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα. Κάθε νέα πληροφορία σε γοητεύει. Είσαι κοινωνικός και μπορείς εύκολα να σταθείς μόνος σου σε ένα μέρος που δεν ξέρεις κανέναν, γιατί μόλις «κουνήσεις το δάχτυλό» σου, θα έχεις κάνει ήδη πέντε γνωριμίες.

Δείτε ακόμα
Τα καλύτερα φορέματα για γάμο

Ελληνικός Καφές

Για σένα που απολαμβάνεις τον ελληνικό καφέ, θα έλεγα ότι είσαι ένας παραδοσιακός τύπος. Οπισθοδρομικός μεν, παραδοσιακός δε. Οπισθοδρομικός διότι σου αρέσουν τα κλασικά και αντιδράς σε κάθε τι νέο και προτιμάς τα δοκιμασμένα. Σίγουρα, θεωρείσαι ένας από τους πιο φιλικούς ανθρώπους που συναντά κανείς, αφού αφιερώνεις όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στους ανθρώπους που αγαπάς.

Decaf

Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτή την κατηγορία, για πες μου, πόσο σου αρέσει όταν όλοι παραγγέλνουν freddo espresso και cappuccino, εσύ να λες «ντεκαφεϊνέ παρακαλώ»; Φαίνεται από την ικανοποίηση στο βλέμμα σου, σου αρέσει να τραβάς την προσοχή και ξέρεις ότι το κάνεις. Στις σχέσεις σου είσαι στοργικός, αλλά προσπαθείς να κρατάς «μικρό καλάθι» γιατί δεν θέλεις να πληγώνεσαι. Τέλος, προτιμάς να μένεις μέσα ή να καλείς παρέα σπίτι, από το να βγεις στον έξω κόσμο. Καλά δεν τα λέω, σπιτόγατε;

Frappe

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο… ελληνικό, από τον Φραπέ. Ένας καφές που στο μυαλό φέρνει καλοκαίρι, μπαλκόνι με θέα και τυρόπιτα στο χέρι. Αν είσαι από αυτούς που τον προτιμούν, σου αρέσουν οι κλασικές αξίες και η χαλαρότητα σε εκφράζει. Είσαι από τους τύπους που δεν αγχώνονται και πιστεύουν ότι όλα θέλουν χρόνο. Σου συνιστώ να μην κάνεις πολλή παρέα με εκείνους που πίνουν espresso!

Διαβάστε
ακόμα