Αυτά τα εξωτικά cupcakes καρύδας είναι συγκλονιστικά!
Ο συνδυασμός των γεύσεων και των αρωμάτων από τον ανανά και το ινδοκάρυδο είναι μαγικός
Υλικά
- 120 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 140 γραμ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 40 γραμ. βούτυρο
- 120 γραμ γάλα καρύδας
- ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 6 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια
Για τη διακόσμηση
- 100 γραμ. καρύδα τριμμένη
Για το frosting καρύδας
- 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 80 γραμ. βούτυρο
- 25 γραμ γάλα καρύδας
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5΄μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα καρύδας και τη βανίλια.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά.
- Τέλος, ρίχνουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
- Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4.
- Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23΄-25΄.
- Γεμίζουμε ένα κορνέ με frosting καρύδα και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Για το frosting καρύδας
- Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο και το γάλα καρύδας για 5΄, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.
Πηγή: argiro.gr