Cookies με φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα

Forever Woman

Τα πιο λαχταριστά σπιτικά cookies

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και φτιάξτε τα πιο λαχταριστά σπιτικά cookies με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης!

Υλικά

  1. 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  3. 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  4. 60 γρ. μέλι
  5. 120 γρ. αυγά
  6. 400 γρ. αλεύρι Κούλα
  7. 5 γρ. αλάτι
  8. 3 γρ. σόδα
  9. 2 γρ. μπέικιν πάουντερ
  10. 2 γρ. βανιλίνη
  11. 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  12. 200 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
  13. Λευκή πραλίνα, παγωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε πολύ καλά με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, τις βανιλίνες και το αλεύρι Κούλα και ανακατεύουμε μέχρι να σφήξει το μέιγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα φυστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε λίγο και χωρίζουμε το μείγμα σε τεμάχια των 60 γρ. Έπειτα πλάθουμε το μείγμα έτσι όπως είναι ή βάζουμε μέσα στο κέντρο του κάθε cookie ένα κομμάτι παγωμένης λευκής πραλίνας.

Έπειτα τοποθετούμε τα τεμάχια μέσα στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 15′. Τέλος βγάζουμε τα cookies απο το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά τα δίνουμε σχήμα χρησιμοποιώντας ένα μικρό τσέρκι.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται έυκολα το καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφήξει.
  2. Αντί για φυστίκια Αιγίνης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε
ακόμα