Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cookies χωρίς ψήσιμο με 5 υλικά

Μερικές φορές το ψήσιμο είναι υπερεκτιμημένο

Ιδού τα cookies χωρίς ψήσιμο. Φυσικώς χωρίς γλουτένη -αν χρησιμοποιήσεις βρώμη με την ανάλογη πιστοποίηση-, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη αφού ζητούν μόνο κάποιο υγρό γλυκαντικό, αμυγδαλοβούτυρο ή όποιο άλλο βούτυρο καρπών έχεις στο ντουλάπι, ελάχιστο αλάτι για την αντίθεση και φυσικά σταγόνες σοκολάτας. Είπαμε, υγιεινά, θρεπτικά αλλά να έχουν την αίσθηση cookies! 5 υλικά όλα κι όλα, λίγα λεπτά από το χρόνο σου και μπορείς να έχεις άψητα cookies στο ψυγείο για μέρες.

  • Μερίδες: 12-13 cookies
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
  • Φυλάσσουμε τα cookies καλυμμένα στο ψυγείο για 1 βδομάδα.

Υλικά

  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. maple syrup ή ρευστό μέλι ανθέων
  • 120 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

1) Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε επεξεργαστή τροφίμων και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

2) Ζεσταίνουμε το maple syrup σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αποσύρουμε πριν πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να αναμειχθούν.

3) Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με μαρίζ ή κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα ⅔ από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

4) Πλάθουμε τη ζύμη σε 12-13 ισομεγέθεις μπαλίτσες (περ. των 30 γρ.) και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι ή δισκάκι με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε να γίνουν δίσκοι, μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και τις πιέζουμε να κολλήσουν. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.madameginger.com

Διαβάστε επίσης