Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστουγεννιάτικη Μους Σοκολάτας με Κανέλα και Καρύδα

Απολαύστε τη χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρη (τουλάχιστον 70% κακάο)
  • 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη

Οδηγίες:

  1. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από βραστό νερό ή σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το ρούμι (αν χρησιμοποιείτε).
  3. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Προσθέστε τα σιγά-σιγά στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά.
  5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνει αφράτη. Προσθέστε την κρέμα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Κατανείμετε τη μους σε μικρά ποτήρια ή κασερόλες.
  8. Βάλτε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  9. Σερβίρετε δροσερή, διακοσμημένη με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή καρύδα πριν από το σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης