Απολαύστε τη χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας με την οικογένεια και τους φίλους σας!
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα μαύρη (τουλάχιστον 70% κακάο)
- 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
Οδηγίες:
- Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από βραστό νερό ή σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το ρούμι (αν χρησιμοποιείτε).
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Προσθέστε τα σιγά-σιγά στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνει αφράτη. Προσθέστε την κρέμα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατανείμετε τη μους σε μικρά ποτήρια ή κασερόλες.
- Βάλτε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Σερβίρετε δροσερή, διακοσμημένη με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή καρύδα πριν από το σερβίρισμα.