Την φτιάχνουν στην Ιερά Μονή του Σινά
Μια άλαδη σούπα που φτιάχνουν στην Ιερά Μονή του Σινά με λαχανικά από τους κήπους τους – κάποιες φορές αντί για κριθαράκι βάζουν ρύζι.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- 3 κολοκύθια, ψιλοκομμένα
- 2 πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 5 μέτριες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
- χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κριθαράκι) σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει κατά 5-6 εκ. και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Θέλουμε να παραμαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
- Η σούπα πρέπει να είναι ζουμερή και χυλωμένη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη καυτό νερό.
- Σερβίρουμε τη χορτόσουπα με κριθαράκι ζεστή, ραντίζοντας κάθε μερίδα με όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr