Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς, του Μοναχού Επιφάνιου

Ανοιξιάτικοι χορτοκεφτέδες

Οι κολοκυθανθοί δίνουν αξέχαστη γλύκα και φινέτσα σε αυτούς τους ανοιξιάτικους χορτοκεφτέδες.

Υλικά

Μερίδες: 6 (ως μεζές)

  •  30 λουλούδια (κολοκυθοανθοί), ψιλοκομμένα
  •  7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
  •  1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένα
  •  4 αυγά
  •  30 γρ. κουκουνάρι
  •  300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  •  50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, πιπέρι και κύμινο,(αν θέλετε)
  •  λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς ξεκινάμε και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι.
  2. Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη τοποθετούμε τους ανθούς, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και όλα τα αρωματικά βότανα.
  3. Σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το μετρημένο λάδι, το αλάτι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  4. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι και πλάθουμε τους κεφτέδες.
  5. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τους κεφτέδες για τηγάνισμα. Προσοχή παρακαλώ, σιγανή φωτιά, για να ψηθούν οι κεφτέδες μας ομοιόμορφα μέσα και έξω.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης