Ανοιξιάτικοι χορτοκεφτέδες
Οι κολοκυθανθοί δίνουν αξέχαστη γλύκα και φινέτσα σε αυτούς τους ανοιξιάτικους χορτοκεφτέδες.
Υλικά
Μερίδες: 6 (ως μεζές)
- 30 λουλούδια (κολοκυθοανθοί), ψιλοκομμένα
- 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι και κύμινο,(αν θέλετε)
- λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς ξεκινάμε και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι.
- Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη τοποθετούμε τους ανθούς, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και όλα τα αρωματικά βότανα.
- Σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το μετρημένο λάδι, το αλάτι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι και πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τους κεφτέδες για τηγάνισμα. Προσοχή παρακαλώ, σιγανή φωτιά, για να ψηθούν οι κεφτέδες μας ομοιόμορφα μέσα και έξω.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr