Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τη λακ μαλλιών!


Η λακ είναι ένα προϊόν το οποίο δεν λείπει από καμία,

Η λακ είναι ένα προϊόν το οποίο δεν λείπει από καμία!

Καθώς μας βοηθάει να δίνουμε όγκο στα μαλλιά μας και κρατάει στη θέση του το κάθε μας χτένισμα. Γι’ αυτό είμαι σίγουρη ότι όλες έχουμε από τουλάχιστον ένα μπουκάλι στο σπίτι μας. Εκτός όμως από ένα styling προϊόν μαλλιών, η λακ έχει και άλλες χρήσεις. Πάμε λοιπόν να τις ανακαλύψουμε μαζί! (Προσοχή! Οι παρακάτω χρήσεις αφορούν τη λακ με βάση το νερό)

Ο καθαρισμός των κουρτινών

Μια πολύ χρήσιμη ιδιότητα που έχει η λακ είναι ο καθαρισμός των κουρτινών. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ψέκασε μερικές στρώσεις λακ στις φρεσκοπλυμένες κουρτίνες, άφησε τη μια στρώση να στεγνώσει και τότε εφάρμοσε τη δεύτερη. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

Γυαλιστερά παπούτσια

Ψέκασε λίγη ποσότητα λακ στα δερμάτινα παπούτσια σου ώστε να παραμείνουν γυαλιστερά και καθαρά για πολύ καιρό!

Διατήρηση ζωγραφιών και λουλουδιών

Ψέκασε με λακ τις αγαπημένες σου ζωγραφιές αφού με αυτόν τον τρόπο τα χρώματα διαιρούνται καλύτερα. Ειδικά οι ζωγραφιές που έχουν ως βάση την κιμωλία θα κρατήσουν πολύ περισσότερο. Επίσης μπορείς να ψεκάσεις και φρεσκοκομμένα λουλούδια κάτω από τα πέταλα τους ώστε να κρατήσουν για περισσότερες μέρες!

Καθαρισμός λεκέδων

Πόσες φορές έχεις λεκιαστεί από μελάνι ή κραγιόν σπαταλώντας ώρες να τους αφαιρέσεις με διάφορα καθαριστικά, και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα! Δοκίμασες όμως ποτέ με λακ? Ψέκασε λίγη πάνω στον λεκέ και σκούπισε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Ο λεκές εξαφανιστεί αμέσως!

Καλσόν

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά έχω σκίσει άπειρα καλσόν στην προσπάθεια να τα φορέσω. Ειδικά όταν βιάζομαι και είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μοναδική! Ανακάλυψα όμως ένα κόλπο που με έχει σώσει. Ψέκασε με λακ το καλσόν ώστε να ΄σκληρύνει΄ και να αποφύγεις τα σκισίματα. Αν από την άλλη όμως δεν πρόλαβες και δυστυχώς το σκίσιμο μας πρόλαβε, ψέκασε το λίγο με λακ ώστε να περιορίσεις το άνοιγμα.

Δείτε ακόμα  Καθάρισε το τηλεκοντρόλ σε ένα λεπτό!

Διαβάστε επίσης