Eίναι τόσο εύκολη καθώς χρειάζεστε απλά υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας.
Η βλάχικη μακαρονόπιτα γίνεται συνήθως με χωριάτικο φύλλο αλλά αν θέλετε μπορείτε να την κάνετε με φύλλο κρούστας. Η βλάχικη μακαρονόπιτα είναι τόσο εύκολη καθώς χρειάζεστε απλά υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 1 γιαούρτι των 200 γραµ.
- 2½ φλ. γάλα
- 500-600 γρ. φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
- Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει όσο ακόμα τα μακαρόνια είναι ζεστά.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για λίγο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί σε τρίμματα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε να κρεμώσουν γύρω γύρω τα μακαρόνια.
- Σε βαθύ ταψί 36 ή 38 εκ. στρώνουμε τα έξι φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση της μακαρονόπιτας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Σκεπάζουμε τη βλάχικη πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων στρίβοντάς τα σε κόθρο περιμετρικά.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας σε κομμάτια.
- Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
- Πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας με λίγο νερό.
- Ψήνουμε την μακαρονόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.
- Η μακαρονόπιτα βγαίνει φουσκωτή σαν σουφλέ από το φούρνο. Πρέπει να κρυώσει λίγο και μετά να την κόψετε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr