Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χωριάτικη μακαρονόπιτα

Eίναι τόσο εύκολη καθώς χρειάζεστε απλά υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας.

Η βλάχικη μακαρονόπιτα γίνεται συνήθως με χωριάτικο φύλλο αλλά αν θέλετε μπορείτε να την κάνετε με φύλλο κρούστας. Η βλάχικη μακαρονόπιτα είναι τόσο εύκολη καθώς χρειάζεστε απλά υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1 γιαούρτι των 200 γραµ.
  • 2½ φλ. γάλα
  • 500-600 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει όσο ακόμα τα μακαρόνια είναι ζεστά.
  • Αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για λίγο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί σε τρίμματα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε να κρεμώσουν γύρω γύρω τα μακαρόνια.
  • Σε βαθύ ταψί 36 ή 38 εκ. στρώνουμε τα έξι φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση της μακαρονόπιτας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  • Σκεπάζουμε τη βλάχικη πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
  • Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων στρίβοντάς τα σε κόθρο περιμετρικά.
  • Χαράζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας σε κομμάτια.
  • Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε την μακαρονόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Η μακαρονόπιτα βγαίνει φουσκωτή σαν σουφλέ από το φούρνο. Πρέπει να κρυώσει λίγο και μετά να την κόψετε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης