Χοιρινό με δαμάσκηνα & τυριά

Forever Woman

Ένα τέλειο πιάτο που μπορείς να συμπεριλάβεις στο εορταστικό μενού!

Αν αναρωτιέσαι ποια πιάτα πρέπει να παρουσιάσεις για το φετινό εορταστικό μενού σου, τότε αυτή η συνταγή είναι η απάντησή σου! Βάλε στο τραπέζι σου ένα γιορτινό χοιρινό με εκλεκτά υλικά που θα ολοκληρώσεις με το κατάλληλο αργό και προσεκτικό ψήσιμο μέχρι να γίνει λουκούμι και περίμενε τα συγχαρητήρια!

Υλικά

-1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι, ξεκοκαλισμένο

-10-12 δαμάσκηνα

-150 γρ. κεφαλογραβιέρα

-150 γρ. γραβιέρα πρόβεια

-Ελαιόλαδο

-2 κλαδάκια δεντρολίβανο

-Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε σε λαδόκολλα το χοιρινό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, κόβουμε τα δαμάσκηνα κατά μήκος και τα αραδιάζουμε στο χοιρινό. Κόβουμε τη γραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μοιράζουμε κατά μήκος του κρέατος. Στη συνέχεια, τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και καλύπτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τυλίγουμε το χοιρινό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο ψησίματος. Αλείφουμε το χοιρινό με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με κλαράκια δεντρολίβανου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 1 ώρα.

Διαβάστε
ακόμα