Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χοιρινά σουβλάκια

Τέλεια σπιτικά σουβλάκια χοιρινά από την Αργυρώ

Δεν υπάρχει πιο νόστιμο και υγιεινό από το σπιτικό. Φτιάξτε μόνοι σας τα καλαμάκια σας και θα δείτε τη διαφορά. Με τη φανταστική μαρινάδα θα γίνουν ζουμερά και ζηλευτά που θα θέλετε να τα φάτε σκέτα.

Υλικά

  • 1 φλ. σπιτική μαγιονέζα ή έτοιμη
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Για τα χοιρινά σουβλάκια
  • 700 γρ. μπούτι χοιρινό (κιλότο ή στρογγυλό) κομμένο σε μπουκιές
  • 8 ξύλινα καλαμάκια
  • 1 ακόμα μεγάλο άνυδρο κομμένο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 8 ντοματίνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες φούρνου
  • 6 μεγάλες κίτρινες πατάτες
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Ξεκινάμε με τη μαρινάδα

  • Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι.
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας στη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα κι από την προηγούμενη ημέρα.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά και φυλάμε στη συντήρηση.

Για τα χοιρινά σουβλάκια

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στη μέση.
  • Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
  • Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριές, ντοματίνια.
  • Ξεκινάμε με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό.
  • Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε τα μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά.
  • Συνολικά θέλουν 12΄- 15΄ ψήσιμο.

Για τις πατάτες φούρνου

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6.
  • Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15΄.
  • Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC, στις αντιστάσεις.
  • Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.
  • Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 30΄- 35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης