Cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη και μασκαρπόνε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Εύκολα και γρήγορα απολαμβάνετε τη δροσιά του μόνοι σας ή με φίλους.
Υλικά
Για τη βάση
- 1 συσκ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. μέλι
- Για τη γέμιση
- 750 γρ. μασκαρπόνε
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- 100 γρ. στέβια
Για το γαρνίρισμα
- Φύλλα μέντας
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες μούρα βατόμουρα)
- Λίγη στέβια
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ για το cheesecake.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη σε μπολ.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
- Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.
- Το παγώνουμε στο ψυγείο.
- Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
- Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
- Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
- Στρώνουμε την επιφάνεια.
- Το παγώνουμε για 2 ώρες.
- Λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
- Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας.
- Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.
Πηγή: argiro.gr