Cheesecake Αβοκάντο

Το Cheesecake είναι ένα από τα πιο δροσερά και νόστιμα γλυκά

Όσο όμως και να το αγαπάμε, μερικές φορές διστάζουμε να το δοκιμάσουμε, σκεπτόμενες τις θερμίδες. Τι θα έλεγες λοιπόν αν σου έλεγα ότι μπορείς επιτέλους να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου γλυκό χωρίς τύψεις; Το αβοκάντο θα σου δώσει τη λύση!

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 10 μπισκότα δημητριακών, μεγάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 ώριμα αβοκάντο, καλά καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός lime
  • Ξύσμα ενός lime
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και έπειτα διαλύουμε τα μπισκότα δημητριακών. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ενώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στη βάση της στρογγυλής φόρμας. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, τα καθαρισμένα αβοκάντο, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση ομοιόμορφα και το βάζουμε να παγώσει για 4-5 ώρες.

Πηγή φωτογραφιών: pixabay.com

Δείτε ακόμα
Κέικ πορτοκαλιού

Διαβάστε
ακόμα