Carrot cake με μπαχαρικά και φέτα

Δώσε ένα φρέσκο αέρα στην παλιά συνταγή της γιαγιάς

Δώσε ένα φρέσκο αέρα στην παλιά συνταγή της γιαγιάς

Το cake είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά που πραγματικά είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Το παλιό είναι αλλιώς όπως λέει και το τραγούδι, αλλά τι θα έλεγες να βάλεις λίγο «χέρι» στην παλιά συνταγή της γιαγιάς δίνοντας της έναν πιο φρέσκο αέρα; Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα φτιάξεις το απόλυτο Carrot cake!

Υλικά

  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 6 κ.σ νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. καρότα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. κύμινο
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
  • ωμό σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ρόφημα σόγιας, το μείγμα με τον λιναρόσπορο και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και σε ένα άλλο μπολ (ΝΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΜΠΟΛ) ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, το καγιέν, τη κανέλα και το αλάτι.

Προσθέτουμε το μείγμα με το ρόφημα σόγιας, τον λιναρόσπορο και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν.

Λαδώνουμε τη φόρμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι μέχρι να καλυφθεί τελείως και βάζουμε το μείγμα μας μέσα. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην επιφάνεια του κέικ και τα πιέζουμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και καλή μας απόλαυση!

Διαβάστε
ακόμα