Black forest από τον Στέλιο Παρλιάρο

Forever Woman

Συγκλονιστική γερμανική τούρτα black forest

Το σοκολατένιο παντεσπάνι με τις στρώσεις από μαυροκέρασα και λικέρ συναντά την αφράτη σαντιγί και το αποτέλεσμα είναι η συγκλονιστική γερμανική τούρτα black forest!

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 5 αβγά
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο για τη φόρμα
  • 30 γρ. κακάο
  • λίγο βούτυρο Lurpak για τη φόρμα

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. νερό
  • 60 γρ. λικέρ κιρς

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, από το ψυγείο
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κεράσια ή βύσσινα από κονσέρβα
  • 50-80 γρ. μαρμελάδα σμέουρο ή φράουλα
  • μπόλικη κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (ή τρούφα σοκολάτας)

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι

Για να φτιάξουμε τη γερμανική τούρτα black forest ξεκινάμε κοσκινίζοντας μαζί το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 βράδυ), ώστε να σφίξει και να μην είναι πολύ εύθρυπτο (για πιο γρήγορα, το τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο). Την επομένη το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κιρς.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Στρώνουμε περίπου το 1/3 της σαντιγί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μισά κεράσια (ή βύσσινα). Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το σιρόπι και τη σαντιγί. Καλύπτουμε τέλος με το τρίτο κομμάτι, το βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και το στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα ή την τρούφα και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες, να κρυώσει καλά η τούρτα προτού σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διάβασε ακόμα:

Διαβάστε
ακόμα