Aυθεντικές γαλλικές κρέπες

Γλυκές ή αλμυρές είναι το ίδιο υπέροχες

Οι κρέπες είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Αν λοιπόν θέλεις να φτιάξεις γνήσιες γαλλικές κρέπες σου έχω την κατάλληλη συνταγή!

Υλικά

  • 30 γρ βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 190 γρ αλεύρι
  • 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι
  • 4 αυγά
  • 430 γρ γάλα πλήρες
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 stick βανίλιας

Εκτέλεση:

Αρχικά ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Στη συνέχεια τμηματικά προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το 1/3 του γάλατος μαζί με το βούτυρο.

Μόλις έχει λιώσει τελείως το βούτυρο, προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το τηγάνι σας με λίγο βούτυρο και τηγανίζετε τις κρέπες μετρώντας το μείγμα με μία μικρή κουτάλα σούπας. Μπορείτε να σερβίρετε τις ζεστές με ζάχαρη και φέτες πορτοκαλιού.

Δείτε ακόμα
Κέικ Ροδάκινο

Διαβάστε
ακόμα