Μια παραδοσιακή συνταγή της Πελοποννήσου που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!
Τα αυγά τα αγαπάμε όλοι, είτε τα τρώμε τηγανητά, ομελέτα, ή στο φούρνο, καλή ώρα! Αυτή τη φορά, θα φτιάξουμε μαζί μια παραδοσιακή συνταγή από την Πελοπόννησο και αυτή δεν είναι άλλη από αυγά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας!
Υλικά
4 αβγά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ.. γλ. ζάχαρη
αλάτι
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ρίχνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτεις την πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά. Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο ανακατεύεις καλά και την αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Μεταφέρεις τη σάλτσα σε ένα μικρό ταψί.
Σε μια βαθιά κουτάλα σπας ένα αυγό. Δημιουργείς ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνεις το αυγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αφήνεις να ψηθεί για 5-6 λεπτά. Τα βγάζεις από το φούρνο απλώνεις λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρεις!