Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα, τραγανό μπέικον και σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν είναι αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή! Τα βραστά αυγά γεμιστά είναι για όλες τις περιστάσεις ακόμα και για πάρτυ.
Υλικά
- 10 πασχαλινά αυγά (καθαρισμένα)
- 1/4 φλ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 5 λωρίδες μπέικον
- 1/2 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Eκτέλεση
- Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.
- Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.
- Κόβουμε τα αυγά στη μέση.
- Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κρόκους.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα, δείτε εδώ τη συνταγή.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και το σπανάκι. Ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα ασπράδια με τη γέμιση κρόκου
Μυστικά για αυγά γεμιστά
- Αν θέλετε, μπορείτε να αλέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.
- Όμως το χρώμα της γέμισης θα βγει πολύ σκούρο.
- Εγώ τα προτιμώ σε μπολ λιωμένα καλά με το πιρούνι.
- Απλά λιώστε τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσεως και γεμίστε τα αυγά ή γεμίστε με κουτάλι.
Πηγή: argiro.gr