Πέρα από το Απλό Ζέσταμα και Ξεπάγωμα!
Η καθημερινότητα με ένα φούρνο μικροκυμάτων περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από το απλό ζέσταμα φαγητού. Ας ανακαλύψουμε μερικά μυστικά κόλπα που μπορείτε να κάνετε με αυτόν τον ευέλικτο σύμμαχο στην κουζίνα σας.
1. Μαλακώστε το Μέλι:
- Αν το μέλι σας έχει πηξεί, μην ανησυχείτε. Απλά βάλτε το βαζάκι χωρίς καπάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Θα γίνει ξανά ρευστό, έτοιμο για χρήση!
2. Στύψτε το Λεμόνι:
- Εάν χρειάζεστε ένα γρήγορο χυμό λεμονιού, απλώς βάλτε το λεμόνι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Έτσι, θα εξασφαλίσετε τον μέγιστο χυμό με ελάχιστη προσπάθεια.
3. Απολυμάνετε τα Σφουγγάρια:
- Τα σφουγγάρια είναι έδεσμα μικροβίων. Ρίξτε τα σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι, και τοποθετήστε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Θα είναι απολυμασμένα και έτοιμα για χρήση.
4. Λιώστε τη Μάσκαρα:
- Αν η μάσκαρα σας έχει ξεραθεί, βάλτε τη στον φούρνο μικροκυμάτων δίπλα σε ένα φλιτζάνι με νερό στη μέγιστη θερμοκρασία για 30-40 δευτερόλεπτα. Θα αποκτήσει πάλι την απαλότητά της.
5. Μαλακώστε το Ψωμί:
- Το ψωμί που έχει περισσέψει μπορεί να αναστήσεις στον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε το ψωμί κάτω από μια βρεγμένη πετσέτα και αφήστε το για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αν χρειαστεί για μέγιστη απαλότητα.
Με αυτά τα απλά “μυστικά” και tips από τη μαμά, ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας εργαλείο για πολλές περισσότερες χρήσεις από ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε!
Image by fabrikasimf on Freepik