Ανάποδο κέικ μπανάνας


Mια εύκολη συνταγή και ένα μοναδικό αποτέλεσμα

Όλοι λατρεύουμε τα κέικ. Είναι ένα γλυκό εύκολο και φυσικά πεντανόστιμο, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Παρόλα αυτά όμως θα σου πρότεινα να ξεφύγεις λίγο από τα κλασικά και να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο ανάποδο κέικ μπανάνας

Υλικά

  • 3 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 του φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Έπειτα λιώστε 1 φλιτζάνι βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια στο λιωμένο μείγμα βουτύρου- ζάχαρης και ανακατέψτε.

Στη συνέχεια λαδώστε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίξτε το μείγμα ζάχαρης στη φόρμα του κέικ και απλώστε το ομοιόμορφα στον πάτο. Έπειτα τοποθετήστε τις μπανάνες πάνω από το μείγμα.

Χτυπήστε το υπόλοιπο βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και την υπόλοιπη βανίλια ανακατεύοντας. Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ και την κανέλα, ενώ ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος στη ζύμη του κέικ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και απλώστε ομοιόμορφα. Έπειτα ψήστε το κέικ για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά. Τέλος, αναποδογυρίστε το κέικ σε πιατέλα, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα