Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αμπελοφάσουλα και κρεμμύδια στον φούρνο με τριμμένη ντομάτα και βασιλικό

Ψημένα στο φούρνο!

Τα αμπελοφάσουλα αλλιώς, ψημένα στο φούρνο μαζί με κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και έπειτα ανακατεμένα με φρέσκια, τριμμένη ντομάτα. Το ιδανικό φαγητό για τις ζέστες!

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  300 γρ. ώριμες, σφιχτόσαρκες ντομάτες, τριμμένες
  •  14-16 φύλλα βασιλικού
  •  1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  •  500 γρ. αμπελοφάσουλα
  •  200 γρ. λευκόφλουδα ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
  •  80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, κατά βούληση, για το σερβίρισμα
  •  ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αμπελοφάσουλα και κρεμμύδια στον φούρνο, με τριμμένη ντομάτα και βασιλικό σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το μισό ελαιόλαδο, τα μισά φύλλα βασιλικού, το ξίδι, ανθό αλατιού και πιπέρι. Αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Πλένουμε τα αμπελοφάσουλα, τα στεγνώνουμε και με μαχαιράκι κόβουμε και αφαιρούμε μόνο τις δύο μυτερές άκρες τους.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  4. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε εκεί τα αμπελοφάσουλα και τα κρεμμύδια.
  5. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε ανθό αλατιού και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
  7. Ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα, τα απλώνουμε ξανά και ψήνουμε για άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και ομοιόμορφα.
  8. Ξεφουρνίζουμε και αδειάζουμε τα ψημένα υλικά στο μπολ με τις ντομάτες.
  9. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον σε μεγάλη πιατέλα.
  10. Ρίχνουμε ανθό αλατιού, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης