Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αλμυρά κεκάκια

Μάθε καλά την παρακάτω συνταγή για τα αλμυρά κεκάκια γιατί θα στη ζητήσουν πολλοί!

Μάθε καλά την παρακάτω συνταγή για τα αλμυρά κεκάκια γιατί θα στη ζητήσουν πολλοί!

Η παρακάτω συνταγή εκτός από εύκολη και πεντανόστιμη είναι ιδανική για συγκεντρώσεις και πάρτι καθώς η γεύση της θα κλέψει πραγματικά τις εντυπώσεις και θα αφήσει τους ουρανίσκους όλων κατενθουσιασμένους.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Και μισό κουταλάκι πιπέρι
  • Μία κούπα γάλα της επιλογής σου
  • Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Μία συσκευασία μπέικον
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά ή μεσαία καρότα
  • 3-4 μεσαία μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε καλά τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα για να πολτοποιηθούν. Στύβουμε καλά τα καρότα για να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε σε μεσαία φωτιά τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν λίγο και να καραμελώσουν.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μαζί τη γέμιση με το μπέικον. Ύστερα αποσύρουμε όλη τη γέμιση από τη φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο αφότου το λιώσουμε και έχει κρυώσει. Ρίχνουμε το μπείκιν πάουντερ και ανακατεύουμε πάλι και τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Ανακατεύουμε τις 2 γεμίσεις μαζί και προσθέτουμε και το τυρί. Έπειτα χωρίζουμε τη γέμιση σε μικρές θήκες για κεκάκια μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα πιο νόστιμα αλμυρά κεκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Διαβάστε επίσης