4 πράγματα στο σπίτι που μπορείς να καθαρίσεις με ένα… λεμόνι!

Φυσικές καθαριστικές ιδιότητες και τέλειο άρωμα, τι άλλο θες;

Να το βρεις δεν είναι δύσκολο, όλοι στην κουζίνα μας έχουμε. Ήξερες, όμως ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο ως απαραίτητο συστατικό για συνταγές; Έχει φυσικές καθαριστικές ιδιότητες και κάνει το σπίτι να «λάμπει»! Άσε που είναι τέλειο και το άρωμά του.

Επιφάνεια κοπής

Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιείς περισσότερο στην κουζίνα είναι η επιφάνεια κοπής. Τα καλά νέα είναι ότι το λεμόνι δρα ως απίστευτο καθαριστικό για αυτό το σημείο. Είτε είναι φτιαγμένη από ξύλο, είτε πλαστικό, μπορείς να κόψεις ένα λεμόνι στη μέση και να στύψεις το χυμό του στην επιφάνεια. Τρίψε με το λεμόνι που έβγαλες τον χυμό και άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Το κιτρικό οξύ καθαρίζει τους λεκές και η επιφάνεια κοπής θα αστράφτει. Το ίδιο κάνε και με τις σχάρες ψησίματος!

Λευκά ρούχα

Σίγουρα η χλωρίνη είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, όμως και το λεμόνι δεν πάει πίσω. Μπορείς να βάλεις τα λεκιασμένα ρούχα μαζί με μερικές φέτες λεμόνι, δοκίμασε να προσθέσεις βραστό νερό και άφησε τα μία ώρα τουλάχιστον να δράσουν!

Μπανιέρα που γυαλίζει

Ήξερες ότι αν αναμείξεις ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας, μαζί με κρέμα ταρτάρ και χυμό λεμόνι θα κάνεις τη μπανιέρα σου να λάμπει; Αυτή η συνταγή θα πάρει μορφή πάστας, τρίψε την στη μπανιέρα και άσε την να δράσει για μία ώρα. Ξεπλένεις με νερό και ooh-la-la!

Καθάρισε τον τρίφτη

Αν κάτι σε δυσκολεύει στο καθάρισμα, αυτός είναι ο τρίφτης. Αλλά ακόμα κι εδώ, σου έχω τη λύση. Μόλις τρίψεις μαλακό τυρί ή τρόφιμα που κολλάνε, κόψε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψε το στα σημεία που χρησιμοποίησες. Θα βοηθήσει να διαλυθούν τα υπολείμματα από τις τροφές, αφήνοντας παράλληλα ένα ωραίο άρωμα. Θα με ευγνωμονείς για πολλά χρόνια μετά από αυτό!

Δείτε ακόμα
Φτιάξε μόνη σου το πιο στιλάτο κρεμαστό ράφι!

Διαβάστε
ακόμα