4 φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα!

Σε περίπτωση που είσαι «αρχάρια», αυτά τα φυτά είναι για σένα καθώς απαιτούν ελάχιστο πότισμα

Αγαπάς τα φυτά και τα λουλούδια και δεν μπορείς να φανταστείς ένα σπίτι να μην περιλαμβάνει τίποτα από αυτά. Θέλεις ο χώρος σου να έχει μυρωδιές, χρώματα και πινελιές από τα αγαπημένα σου φυτά, όμως υπάρχει κάτι που σε κρατάει. Είναι ο ελάχιστος χρόνος που έχεις μέσα στην ημέρα για να τα φροντίζεις, ή απλά το ότι δεν είσαι πολύ καλή σε αυτό; Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός λόγος, δεν έχει καμία σημασία, αφού σε αυτό το άρθρο θα βρεις τα 4 φυτά που χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και δίνουν αυτό το «κάτι» στο χώρο σου.

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι από τα φυτά που μπορούν από μόνα τους να αποθηκεύουν νερό ώστε να επιβιώνουν στις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας. Τα περισσότερα είδη των κάκτων καταστρέφονται από το υπερβολικό πότισμα. Ιδανικό για σένα!

Μπιγκόνια

Η μπιγκόνια είναι ένα από τα καλλωπιστικά φυτά που θέλουν ένα μέρος φωτεινό για να μπορούν να ανθίσουν. Αλλά όχι και κάπου που να τα βαράει ο ήλιος. Το καλοκαίρι η μπιγκόνια θέλει πότισμα κάθε 3 μέρες. Αλλά από το φθινόπωρο κι έπειτα ποτίζεις πιο σπάνια για να μη σαπίσει.

Χλωρόφυτο

Θεωρείται φυτό και εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου, ενώ έχει τις ρίζες του σε μία άλλη εποχή. Αν εξαιρέσεις την περίοδο που μεγαλώνει – άρα θέλει και περισσότερη προσοχή – δεν θέλει πολλή φροντίδα και έχει την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Ουρά του γαϊδάρου

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό παχύφυτο με προέλευση από το Μεξικό. Η πρωτογενής του ονομασία είναι Sedum morganianum και τον χειμώνα ειδικά απαιτεί ελάχιστο πότισμα.

Δείτε ακόμα
Πως να Διατηρήσετε το Μπάνιο σας Καθαρό

Διαβάστε
ακόμα