Συστατικά
600 γρ. ντοματίνια ,1 κρεμμύδι,50 γρ. ελιές, σε ροδέλες, 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κ.σ. ρίγανη,3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, 200 γρ. φέτα,1 πρέζα μπούκοβο, αλάτι, 500 γρ. κοχύλια, ζυμαρικά. Για το σερβίρισμα ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com