Ένας ωραίος συνδυασμός
Πανεύκολο και ελαφρύ πιάτο, τα ζυμαρικά με ωμά κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτι γίνονται σε χρόνο μηδέν!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 πακέτο μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (πένες, βίδες)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4-6 γεμάτες κουτ. σούπας πέστο ελιάς, δυόσμου ή βασιλικού
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με ωμά κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτι, σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τα στύβουμε καλά, αλλά όχι πάρα πολύ δυνατά, για να μην τα λιώσουμε.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα στραγγίζουμε.
- Τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, προσθέτουμε το πέστο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε ένα τελικό ανακάτεμα.
πηγή:https://www.gastronomos.gr