Ζυμαρικά με Φθινοπωρινή Σάλτσα Κολοκύθας και Φέτα

Μακαρονάδα με σάλτσα από καρότα

Απολαύστε!

Αυτά τα ζυμαρικά είναι ιδανικά για τις φθινοπωρινές βροχερές μέρες, συνδυάζοντας τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας με την αλμυρή γεύση της φέτας. Απολαύστε!

Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. penne, rigatoni ή spaghetti)
  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πράσινο μαϊντανό για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Καθαρίστε την κολοκύθα, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε την σε μικρούς κύβους.
  • Σε ένα τηγάνι, προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθας και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.
  • Ρυθμίστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε ξανά.
  • Σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με πράσινο μαϊντανό.

Διαβάστε
ακόμα