Ένα ταπεινό κριθαράκι είναι γίνεται εύκολα με λίγα υλικά και οικονομικό.
Δεν χρειάζεται όλες οι συνταγές να είναι πειραγμένες ή να περιγράφονται με μεγάλες λέξεις, κάποιες αρκεί να είναι απλά νόστιμες και comfort, όπως ακριβώς αυτό εδώ το κριθαράκι στην κατσαρόλα με μπρόκολο. Το φτιάχνεις μια μέρα που δεν έχεις να διαθέσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα και παρόλο που μπορεί να σφίξει αρκετά όταν κρυώσεις, τρώγεται ευχάριστα και από το ταπεράκι σου στην δουλειά.
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά
Υλικά
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- ½ κ.σ. καυτερό ή γλυκό μπούκοβο
- 1 μεσαίο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το κοτσάνι
- 1.200 ml ζωμός λαχανικών, καυτός
- 250 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. φυτικό λευκό τυρί, θρυμματισμένο ελαιόλαδο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μπούκοβο και σοτάρουμε για ακόμη 2-4 λεπτά.
2) Περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Πατάμε με μία κουτάλα να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται το μπρόκολο και μόλις ξαναπάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για τον μικρότερο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.
3) Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμη ζουμερό, προσθέτουμε το φυτικό λευκό τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
4) Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμη μπούκοβο προαιρετικά.
Πηγή: www.madameginger.com