Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ζεστό ποτό με μανταρίνι, ρούμι και χυμό ροδιού

Αρωμα μανταρινιού, γλυκύτητα από το χυμό ροδιού, σπιρτάδα από το ρούμι!

Τι καλύτερο να σκεφτεί κανείς για μια κρύα χειμωνιάτικη βραδιά με καλή παρέα;

Υλικά

Μερίδες: 6 ποτήρια

  •  1 λίτρο μηλόξιδο
  •  250 ml χυμός ροδιού
  •  200 ml σκούρο ρούμι + 1 σφηνάκι επιπλέον
  •  3 μανταρίνια
  •  60 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
  •  1/2 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλο
  •  1 μικρό ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζεστό ποτό με μανταρίνι, ρούμι και χυμό ροδιού, ξεκινάμε στύβοντας τα μανταρίνια και σουρώνουμε τον χυμό τους. Κρατάμε στην άκρη τις στυμμένες μανταρινόκουπες.
  2. Σε ευρύχωρη και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το μηλόξιδο, τον χυμό ροδιού, τα 200 ml ρούμι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον χυμό μανταρινιού και τις στυμμένες κούπες.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει απαλά, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σφηνάκι ρούμι και σκεπάζουμε με το καπάκι, αφήνοντας μόνο μια χαραμάδα για να φεύγει ο ατμός.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε εκεί την κατσαρόλα, μέχρι να σερβίρουμε (μπορεί να διατηρηθεί έτσι 2 έως 3 ώρες, αλλά μετά την πρώτη ώρα το σουρώνουμε για να μην πικρίσει από τα μπαχαρικά).
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το υγρό και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια, ρίχνοντας από ένα αστεράκι γλυκάνισου σε κάθε ποτό

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης