Αρωμα μανταρινιού, γλυκύτητα από το χυμό ροδιού, σπιρτάδα από το ρούμι!
Τι καλύτερο να σκεφτεί κανείς για μια κρύα χειμωνιάτικη βραδιά με καλή παρέα;
Υλικά
Μερίδες: 6 ποτήρια
- 1 λίτρο μηλόξιδο
- 250 ml χυμός ροδιού
- 200 ml σκούρο ρούμι + 1 σφηνάκι επιπλέον
- 3 μανταρίνια
- 60 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/2 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζεστό ποτό με μανταρίνι, ρούμι και χυμό ροδιού, ξεκινάμε στύβοντας τα μανταρίνια και σουρώνουμε τον χυμό τους. Κρατάμε στην άκρη τις στυμμένες μανταρινόκουπες.
- Σε ευρύχωρη και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το μηλόξιδο, τον χυμό ροδιού, τα 200 ml ρούμι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον χυμό μανταρινιού και τις στυμμένες κούπες.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει απαλά, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σφηνάκι ρούμι και σκεπάζουμε με το καπάκι, αφήνοντας μόνο μια χαραμάδα για να φεύγει ο ατμός.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε εκεί την κατσαρόλα, μέχρι να σερβίρουμε (μπορεί να διατηρηθεί έτσι 2 έως 3 ώρες, αλλά μετά την πρώτη ώρα το σουρώνουμε για να μην πικρίσει από τα μπαχαρικά).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το υγρό και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια, ρίχνοντας από ένα αστεράκι γλυκάνισου σε κάθε ποτό
Πηγή:https://www.gastronomos.gr