Zαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα κέικ
Μία μοναδική εντυπωσιακή ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα κέικ.
Υλικά
- 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμ. κασέρι κομμένο σε καρεδάκια (ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
- 160 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 μεγάλα αυγά
- 220 γραμ. γάλα
- 220 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. με τρύπα στη μέση.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα και αλευρώνουμε ολόγυρα.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
- Αδειάζουμε την ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.
Πηγή: argiro.gr