Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά
- 5 βρασμένες πατάτες
- 4 τρυφερά κολοκύθάκια μέτρια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο
- 6 αυγά
- 3 φλ. γάλα
- 1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κ.σ γεμάτες φρυγανιά
Εκτέλεση
- Βράζοντας πρώτα τις πατάτες.
- Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Τρίβουμε και τα κολοκύθια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
- Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα.
- Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή: argiro.gr