Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά 

  • 5 βρασμένες πατάτες
  • 4 τρυφερά κολοκύθάκια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 6 αυγά
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
    • 1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 κ.σ γεμάτες φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Βράζοντας πρώτα τις πατάτες.
  • Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τρίβουμε και τα κολοκύθια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  • Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα.
  • Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Εναλλακτικά στους 170º C  στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης