Υλικά
Για τη σταφιδόπιτα νηστίσιμη σιροπιαστή
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 450 γρ. νερό
- 300 γρ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
- 2 κ.γ. κοφτά κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.γ. σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.
Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για περίπου 55′.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.
Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.
πηγή:https://www.argiro.gr