Αυτά τα σπιτικά τρουφάκια είναι γρήγορα, εύκολα και απολαυστικά, κατάλληλα για κάθε γλυκό πείνα.
Υλικά:
- 200γρ σοκολάτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα, λευκή, ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σας)
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- Κακάο ή κακάο σε σκόνη για το πάσπαλισμα (προαιρετικό)
Οδηγίες:
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να φτάνει σε σημείο βρασμού.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει πλήρως.
- Προσθέστε το βανίλια εκχύλισμα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να πήξει.
- Όταν το μείγμα έχει πήξει, παρτε μικρές ποσότητες και σχηματίστε μικρά σφαιρίδια με τα χέρια σας.
- Πάσπαλιστε τα τρουφάκια με κακάο ή κακάο σε σκόνη (προαιρετικό).
- Τα προσφέρουμε για αμέτρητες λιχουδιές!