Αγαπημένο πιάτο!
Παραδοσιακός βραστός αρακάς με πατάτες, ένα εύκολο και αγαπημένο πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Ο αρακάς έχει υψηλή θρεπτική αξία και είναι χαμηλός σε θερμίδες, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.
Συστατικά
500 γρ.
αποφλοιωμένα μπιζέλια2
μεσαίου μεγέθους καρότα2
πατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες1
κρεμμύδι4-5
φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους1 κουταλιά της σούπας
πελτέ ντομάτας1/2 φλιτζάνι
ελαιόλαδο1/3 πακέτου.
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
άλας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια 2 εκ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Ζεσταίνουμε πρώτα το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και κρατάμε το υπόλοιπο λάδι για αργότερα.
- Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ροδίσουν για 3 λεπτά.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τρίψτε τον στη βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τα μπιζέλια και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το λάδι.
- Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε να καλύψει κατά το ήμισυ τα υλικά.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αρχίστε να μετράτε τον χρόνο μαγειρέματος από τη στιγμή που θα βράσουν τα βρασμένα μπιζέλια.
- Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Βράστε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της κατσαρόλας και τα βρασμένα μπιζέλια να μείνουν μόνο με το λάδι τους στο τέλος.
πηγή:https://www.argiro.gr








