Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βραστά μπιζέλια με ντομάτα

Αγαπημένο πιάτο!

Παραδοσιακός βραστός αρακάς με πατάτες, ένα εύκολο και αγαπημένο πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Ο αρακάς έχει υψηλή θρεπτική αξία και είναι χαμηλός σε θερμίδες, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Συστατικά

500 γρ.

αποφλοιωμένα μπιζέλια2

μεσαίου μεγέθους καρότα2

πατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες1

κρεμμύδι4-5

φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους1 κουταλιά της σούπας

πελτέ ντομάτας1/2 φλιτζάνι

ελαιόλαδο1/3 πακέτου.

ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

άλας

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια 2 εκ.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  3. Ζεσταίνουμε πρώτα το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και κρατάμε το υπόλοιπο λάδι για αργότερα.
  4. Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ροδίσουν για 3 λεπτά.
  5. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τρίψτε τον στη βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό.
  6. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  7. Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τα μπιζέλια και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το λάδι.
  8. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε να καλύψει κατά το ήμισυ  τα υλικά.
  9. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αρχίστε να μετράτε τον χρόνο μαγειρέματος από τη στιγμή που θα βράσουν τα βρασμένα μπιζέλια.
  10. Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  11. Βράστε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της κατσαρόλας και τα βρασμένα μπιζέλια να μείνουν μόνο με το λάδι τους στο τέλος.

πηγή:https://www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης