Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βότανα που θα σε βοηθούν να κόψεις το κάπνισμα

Τα βότανα μπορούν να γίνουν σύμμαχοι σου σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια

Η χρήση των βοτάνων μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη και ανακουφιστική κυρίως στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της στέρησης που βιώνουν οι καπνιστές, με το να βοηθούν τον οργανισμό να  χαλαρώσει και να αφαιρέσει το άγχος. Είναι σαφώς μια πολύ υγιής εναλλακτική λύση που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα, αν είστε αποφασισμένοι.

Πιπέρι Καγιέν

Το πιπέρι καγιέν δρα ως καταλύτης για άλλα βότανα. Τα έλαια που περιέχει ενεργούν για την απευαισθητοποίηση των υποδοχέων της γεύσης που λαμβάνουν ευχαρίστηση από το κάπνισμα των τσιγάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το κάπνισμα λιγότερο ελκυστικό στη γεύση.

Ρίζα Τζίντζερ

Η κατανάλωση της ρίζας του Τζίντζερ, μειώνει τη ναυτία αλλά και τους πονοκεφάλους που μπορεί να δημιουργηθούν με τη διακοπή του καπνίσματος.

Λοβηλία

Η Λοβηλία είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο το οποίο βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό, ενώ θεωρείται υποκατάστατο της νικοτίνης. Άρα μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ανθρώπους που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.

Βαλσαμόχορτο

Το Βαλσαμόχορτο προωθεί μια θετική ψυχική στάση. Είναι λοιπόν ιδανικό για εκείνους που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το κάπνισμα, καθώς βοηθάει να εστιάσουν στις θετικές επιδράσεις της διακοπής του καπνίσματος στην υγεία τους, με αποτέλεσμα να φτάνουν γρηγορότερα στο στόχο τους.

Πηγή φωτογραφιών: pixabay.com

Διαβάστε επίσης