Η βελουτέ σούπα με πατάτα και καρότο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα ζεστό, θρεπτικό γεύμα γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την υγεία με τη γευστική απόλαυση, προσφέροντας ένα πλούσιο πιάτο που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις μας.
Συστατικά:
- 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 μεσαίες καρότα, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1,5 λίτρο νερό ή λαχανικό βραστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 φλ. γάλα
- Κρέμα γάλακτος για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις πατάτες και τις καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
- Προσθέστε το νερό ή το λαχανικό βραστό, το φύλλο δάφνης, τον κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να βράσει και μετά μειώστε τη φωτιά, αφήνοντας τα υλικά να ετοιμαστούν για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και χρησιμοποιήστε ένα ραβδομίκτη για να πολτοποιήσετε τα υλικά μέχρι να έχουν μια βελούδινη υφή.
- Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο νερό για να προσαρμόσετε την υφή της σούπας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Σερβίρετε τη βελουτέ σούπα σε μια βαθιά φιάλη ή μπολ, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος για μια επιπλέον απαλή γεύση.