Οι βάφλες είναι ένα γλυκό στο οποίο δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε
Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρη ότι μια τραγανή, καλοψημένη βάφλα είναι και το δικό σου ευαίσθητο σημείο, σου βρήκα την πιο τέλεια και εύκολη συνταγή για νόστιμες σπιτικές βάφλες!
Υλικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κοφτό αλάτι
- 3 βανιλέτες
- 2 αυγά
- ½ φλιτζ. σπορέλαιο
- 2 φλιτζ. γάλα
Εκτέλεση
Αρχικά ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες ώστε να είναι έτοιμη. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλέτες και ανακατεύουμε. Έπειτα με ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα, περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές στην επιφάνεια. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το σπορέλαιο και το γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στέρεα υλικά. Στη συνέχεια, με ένα σύρμα τα ενσωματώνουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Λαδώνουμε την επιφάνεια της βαφλιέρας και βάζουμε περίπου ¾ φλιτζ. από το μείγμα. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής. Όταν είναι έτοιμες τις σερβίρουμε με ό,τι θέλουμε και καλή μας απόλαυση!