Τα τυροπιτάκια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα σνακ
Ένα αγαπημένο σνακ τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων, είναι τα τυροπιτάκια. Έχουν την τιμητική τους σε κάθε μπουφέ και τραπέζι, ενώ είναι και ιδανικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο. Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα σπιτικά τυροπιτάκια με τυρί κρέμα!
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- λίγο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Αρχικά, πάρτε ένα σκεύος και βάλτε μέσα το βούτυρο για να ζεσταθεί και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε στη συνέχεια το μοσχοκάρυδο το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατέψτε.
Έπειτα κόψτε τα φύλλα κρούστας στη μέση και αλείψτε τα με λάδι. Βάλτε σε κάθε άκρη από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώστε τα φύλλα σε τρίγωνα. Βάλτε τα τυροπιτάκια σε ταψί, αφού πρώτα βάλετε αντικολλητικό χαρτί.
Αλείψτε τα τυροπιτάκια από πάνω με πολύ λίγο λάδι. Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά.