Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τυροπιτάκια Γιαουρτιού

Τυροπιτάκια Γιαουρτιού

Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια είναι εύκολα και γίνονται γρήγορα. Μπορείτε να τα σερβίρετε όλες τις ώρες! Σε οικογενειακό τραπέζι, στα γενέθλια των παιδιών σας, στους φίλους σας, σε κάλεσμα που έχετε κάνει. Συνδυάζει δυο είδη τυριών, την φέτα και την γραβιέρα.

Η γεύση είναι ωραία και δεν βγάζει την έντονη μυρωδιά του τυριού που πολλοί απεχθάνονται. Σε αυτό βοηθάει η ζύμη με το γιαούρτι που το κάνει πιο ήπιο αλλά χωρίς να χάνει την τέλεια γεύση του. Πάμε να δούμε τα υλικά για τα τυροπιτάκια μας και σας προτείνω να τα φτιάξετε. Εάν τα κάνετε μια φορά ,σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη Αμφιλοχίας.
  • 220 γρ γιαούρτι στραγγιστό.
  • 110 γρ. ηλιέλαιο.
  • 1 βιτάμ.
  • 600 γρ αλεύρι.
  • 1 μπεικιν μπάουντερ.

Υλικά για τη γέμιση:

  • 150 γρ φέτα τυρί τριμμένη.
  • 150 γρ. γραβιέρα  τριμμένη.
  • 1 αυγό.

Εκτέλεση

Αρχικά σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε απαλά έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσοχή στην ποσότητα του αλευριού. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Αφού περάσει η ώρα ξεκινάμε να κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης. Στη συνέχεια τα ανοίγουμε σε στρογγυλά και μέσα βάζουμε 1κγ από την γέμισή μας που συνάμα την έχουμε ενοποιήσει. Κλείνουμε τις άκρες ώστε να γίνει ένα μισοφέγγαρο. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο και φτιάχνουμε στο σύνολο περίπου 40 τυροπιτάκια.

Τα τοποθετούμε σε ταψιά αφού πρώτα στρώσουμε αντιπολιτικό χαρτί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης