Πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 750 ml φρέσκο γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
- 500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Eκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
- Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
- Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
- Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.
- Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
- Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω για να κλείσουμε την πίτα.
- Χαράζουμε ελαφρά τη πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).
Πηγή: argiro.gr