Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τσουρέκια με ζαχαρούχο γεμάτα αρώματα μαχλέπι και κακουλέ 

Ένα απολαυστικό και μυρωδάτο τσουρέκι!

Σιγά σιγά ας ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα. Σας έχουμε δοκιμασμένη συνταγή!

Δεν απαιτούν πολύ ζύμωμα!

Υλικά

 210 λεπτά

 12 τσουρέκια

  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  2. 2,5 κουτιά ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. αυγά
  5. 2 κουτιά σπορέλαιο
  6. 3 κουτιά ζεστό νερό
  7. 1 φακελάκι κακουλέ σκόνη
  8. 2 φακελάκια μαχλέπι σκόνη
  9. 1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου σε σκόνη (εγώ δεν έβαλα)
  10. πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
  11. 200 γραμμ. μαγιά νωπή ή 7 φακελάκια ξηρή {των 8γρ}
  12. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  13. 3 κιλα αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
  14. Με το κουτί απ’ το ζαχαρούχο μετράμε
  15. Για επάλειψη
  16. αυγό
  17. 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  18. Φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει. Αν θέλουμε ζυγίζουμε.
  2. 2Χωρίζουμε το ζυμάρι μας ανά 500 γρ (12 μου βγήκαν) και πλάθουμε τα τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Μόλις φουσκώσουν περίπου 60 λεπτά, τα αλείφουμε με αυγό που έχουμε χτυπήσει με το γάλα και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά με αέρα. Τα ταψάκια τα βάζω φούρνο δέκα λεπτά πριν αρχίσω το ψήσιμο.

  3. 📌 η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, να κολλάει λίγο} λαδώνω τα χέρια μου και ζύμωμα περίπου 5 με 6 λεπτά. 📌📌 το σπορέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο ή μισό- μισό.
  4.  μέσα μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κρέμα.
  5. Καλή επιτυχία
  6. Πηγή: https://cookpad.com/gr

Διαβάστε επίσης