Τσιζκέικ (cheesecake) της Αργυρώς

Forever Woman

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5′.

Θα το έλεγε κανείς και τσιζκέικ της τεμπέλας. Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη βελούδινη κρέμα τυριού, μπισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο. Μάθετε γιατί δεν πήζει η κρέμα και πολλά άλλα μυστικά.

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Κρέμα

  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
  • 1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου.
  • Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση να γίνει συμπαγής, και να μην έχει κενά. Αν θέλουμε ανασηκώνουμε πλαϊνό τοίχωμα μπισκότου στην φόρμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.
  • Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Εναλλακτικά για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Κρέμα του τσιζκέικ

  • Αφήστε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη, την άχνη, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 2’.
  • Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσίζκεικ από το ψυγείο.
  • Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.

Σάλτσα βύσσινο

  • Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.
  • Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.
  • Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.
  • Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’  
  • Αδειάζουμε την σάλτσα βύσσινο πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake.
  • Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά για μερικές ώρες (3-4) η ακόμα καλύτερα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά .

Πηγή: argiro.gr