Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5′.
Θα το έλεγε κανείς και τσιζκέικ της τεμπέλας. Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη βελούδινη κρέμα τυριού, μπισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο. Μάθετε γιατί δεν πήζει η κρέμα και πολλά άλλα μυστικά.
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
Κρέμα
- 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
Σάλτσα βύσσινο
- 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
- 1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου.
- Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση να γίνει συμπαγής, και να μην έχει κενά. Αν θέλουμε ανασηκώνουμε πλαϊνό τοίχωμα μπισκότου στην φόρμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.
- Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Εναλλακτικά για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Κρέμα του τσιζκέικ
- Αφήστε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, την άχνη, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 2’.
- Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσίζκεικ από το ψυγείο.
- Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.
Σάλτσα βύσσινο
- Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.
- Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.
- Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.
- Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’
- Αδειάζουμε την σάλτσα βύσσινο πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake.
- Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά για μερικές ώρες (3-4) η ακόμα καλύτερα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά .
Πηγή: argiro.gr