Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τσιζκέικ (cheesecake) της Αργυρώς

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5′.

Θα το έλεγε κανείς και τσιζκέικ της τεμπέλας. Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη βελούδινη κρέμα τυριού, μπισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο. Μάθετε γιατί δεν πήζει η κρέμα και πολλά άλλα μυστικά.

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Κρέμα

  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
  • 1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου.
  • Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση να γίνει συμπαγής, και να μην έχει κενά. Αν θέλουμε ανασηκώνουμε πλαϊνό τοίχωμα μπισκότου στην φόρμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.
  • Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Εναλλακτικά για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Κρέμα του τσιζκέικ

  • Αφήστε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη, την άχνη, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 2’.
  • Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσίζκεικ από το ψυγείο.
  • Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.

Σάλτσα βύσσινο

  • Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.
  • Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.
  • Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.
  • Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’  
  • Αδειάζουμε την σάλτσα βύσσινο πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake.
  • Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά για μερικές ώρες (3-4) η ακόμα καλύτερα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά .

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης