Μπριζόλες Χοιρινές Στο Γκριλ Ή Στα Κάρβουνα
Τσικνοπέμπτη, η μέρα που το κρέας δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Το τσίκνισμα γίνεται αντιληπτό σε κάθε γειτονιά με τις πιατέλες να γεμίζουν κοψίδια. Όμως, τσικνοπέμπτη δεν είναι μόνο το κρέας και τα ψητά στα κάρβουνα.
Υλικά :
4 χοιρινές μπριζόλες
ελαιόλαδο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα σκόνη
Εκτέλεση :
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις λαδώνουμε ελαφρά ή τις λαδώνουμε κατευθείαν στο ταψί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα, φροντίζοντας να αλειφτούν από όλες τις μεριές.
Τις ψήνουμε πάνω σε σχάρα, στο γκριλ, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε κι από τις δυο μεριές.
Ειδικά αν τις ψήνουμε στα κάρβουνα, στην αρχή τις βάζουμε πιο χαμηλά, σε δυνατή φωτιά και μόλις ασπρίσουν από κάτω, τις γυρίζουμε (προσέχουμε να μην ξεχαστούμε και μας “αρπάξουν”).
Όταν θωρακιστούνε (ασπρίσουνε) κι από τις δυό μεριές, σηκώνουμε πιο ψηλά τη σχάρα και τις σιγοψήνουμε.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.
Πηγή: https://www.kreata.eu