Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σοκολατένια μπουκίτσα με νότες καρύδας;
Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σοκολατένια μπουκίτσα με νότες καρύδας σε μια στιγμή λιγούρας? Αυτή η συνταγή για τρουφάκια με ινδοκάρυδο όχι απλά είναι πανεύκολη, αλλά χρειάζεται μόνο 4 υλικά!
Υλικά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. ινδοκάρυδο
- 300 γρ. κουβερτούρα 52%
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας.
- Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη μας, τη πατάμε με τη σπάτουλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 40′.
- Βουτάμε τα τρουφάκια μας στη λιωμένη κουβερτούρα, να καλυφθούν γύρω γύρω, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com