Τρόποι να κάνεις Ζεν το σπίτι σου.


Το Ζεν υποδηλώνει την ηρεμία, τον διαλογισμό και την σκέψη.

Το Ζεν υποδηλώνει την ηρεμία, τον διαλογισμό και την σκέψη.

Ένα μέσο για να το «φέρεις» στο σπίτι σου, είναι μέσω της διακόσμησης η οποία έχει ως στόχο να ευνοεί την ήρεμη ατμόσφαιρα και τη θετική ενέργεια. Αν θέλεις λοιπόν να δημιουργήσεις μια αρμονική ατμόσφαιρα, υπάρχουν μερικές απλές λεπτομέρειες τις οποίες μπορείς πολύ εύκολα να εντάξεις στη διακόσμηση σου.

Διάλεξε απαλά χρώματα

Το απαλά χρώματα ενισχύουν την αίσθηση ηρεμίας στο σπίτι. Φρόντισε λοιπόν τα χρώματα που θα επιλέξεις να κινούνται σε απαλές αποχρώσεις, ώστε να συμβάλλουν στην χαλάρωση σου. Το πράσινο και το μπλε είναι ιδανικές επιλογές αφού καταφέρνουν να ξεκουράζουν το βλέμμα και μπορούν να συνδυαστούν άψογα με καφέ, γκρι και άλλα ουδέτερα χρώματα.

Προτίμησε γαλήνια φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, πέρα από την ομορφιά και το άρωμα που χαρίζουν στο δωμάτιο, επιδρούν και θετικά στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Επίσης υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα φυτά τα οποία φιλτράρουν τις βλαβερές τοξίνες και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Αν δεν έχεις ήδη φυτά στο σπίτι σου, ήρθε ο καιρός να βάλεις.

Πρόσθεσε μαξιλάρια στο πάτωμα

Οι μαξιλάρες στο πάτωμα είναι must αξεσουάρ για μια ζεν διακόσμηση, καθώς σε προσκαλούν να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Επέλεξε λοιπόν μερικές μεγάλες μαξιλάρες ή πουφ με καλή κατασκευή και ωραίο μοτίβο που να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο και είσαι έτοιμη!

Άλλαξε τις λάμπες με «σκληρό» φωτισμό

Μπορεί οι δυνατές λάμπες να φωτίζουν καλύτερα το χώρο, αλλά δεν είναι καθόλου ξεκούραστες. Αντ’ αυτού επέλεξε επιτραπέζια πορτατίφ, φωτιστικά δαπέδου και περισσότερες μικρές πηγές φωτισμού αντί για μία πολύ δυνατή. Με αυτό τον τρόπο και θα έχεις επαρκή φωτισμό και θα ξεκουράζεις τα μάτια σου.

Μετακίνησε την τηλεόραση

Καλώς ή κακώς η τηλεόραση έχει γίνει το επίκεντρο του σπιτιού, με τις οθόνες να κυριαρχούν σε κάθε δωμάτιο. Δοκίμασε λοιπόν να μεταφέρεις την τηλεόραση σε κάποιο άλλο, λιγότερο ουσιαστικό δωμάτιο και άσε το σαλόνι ελεύθερο. Αμέσως θα δεις ότι δεν θα την ανάβεις χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται μπροστά σου.

Διαβάστε επίσης