Τρόποι για να ανανεώσεις το μπάνιο σου

Η καλύτερη λύση είναι να αλλάξεις τα χρώματα

Σκέφτεσαι να ανακαινίσεις το μπάνιο σου και δεν ξέρεις τι αλλαγές να κάνεις;

Η καλύτερη λύση είναι να αλλάξεις τα χρώματα των τοίχων ή ακόμη και των επίπλων. Μια πολύ καλή επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι το μαύρο χρώμα! Το μαύρο είναι ένα αρκετά σοβαρό χρώμα αλλά ταυτόχρονα κομψό και φινετσάτο που προσδίδει δύναμη και αριστοκρατικό στυλ σε οποιοδήποτε δωμάτιο κι αν χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχει όμως μια μικρή παγίδα χρησιμοποιώντας το μαύρο σε μικρούς χώρους καθώς τραβάει πολύ εύκολα όλο το φως κάνοντας το χώρο να φαίνεται υπερβολικά ζοφερός. Αν όμως το χρησιμοποιήσεις σωστά το αποτέλεσμα θα είναι απλά συγκλονιστικό!

Για να μην γίνει το μπάνιο σου μουντό και σκοτεινό μην χρησιμοποιήσεις ως κύριο χρώμα, αλλά προτίμησε να κάνεις κάποιες λεπτομέρειες. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να ισορροπήσεις την ποσότητα του μαύρου και του λευκού. Επέλεξε λοιπόν μια λευκή ταπετσαρία με μαύρες λεπτομέρειες και μαύρα πλακάκια για το πάτωμα.

Πρόσθεσε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

Αν επιλέξεις να κάνεις κάποιους τοίχους μαύρους, τότε φρόντισε να παίξεις με έντονα χρώματα στην υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σου. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να επιλέξεις μια πιο έθνικ ταπετσαρία για έναν από τους τοίχους, όπου τα σχέδια της θα είναι λευκά για να δημιουργείται αντίθεση.

Κάντο απίστευτα κομψό

Δεν υπάρχει κάτι πιο κομψό από τα μαύρα έπιπλα μπάνιου. Για να μην φαίνεται όμως πολύ μικρό και σκοτεινό, άφησε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο λευκό και πρόσθεσε στοιχεία με χρυσό χρώμα. Αν έχεις και ξύλινο πάτωμα το αποτέλεσμα σου θα είναι υπερπολυτελές!

Βελτίωσε το φως του δωματίου σου

Αν έχεις ένα πολύ μικρό μπάνιο και θέλεις να χρησιμοποιήσεις το μαύρο χρώμα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι πολύ σημαντικό να προσθέσεις φως. Πώς θα το κάνεις αυτό; Πανεύκολα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα απλό λευκό φωτιστικό στο κέντρο του δωματίου.

Δείτε ακόμα
Κάνε τα σκουπίδια σου να… μοσχομυρίζουν!

Συνδύασε διαφορετικούς τόνους του μαύρου

Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά το μαύρο έχει πολλούς και διαφορετικούς τόνους, οπότε μην φοβηθείς να παίξεις με αυτούς! Αν λοιπόν διαλέξεις μια total black διακόσμηση, φρόντισε οι τοίχοι να είναι σε πιο ανοιχτούς τόνους από ότι τα έπιπλα.

Προτίμησε πλακάκια με ασπρόμαυρα σχέδια ώστε να φωτίσεις από κάτω προς τα πάνω το δωμάτιο. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις κουρτίνες εκτός κι αν είναι λευκές.

Διαβάστε
ακόμα