Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tροφές που ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου

Ποιες είναι οι top τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου;

Προσπαθείς να χάσεις βάρος αλλά δυσκολεύεσαι; Προσέχεις τη διατροφή σου αλλά δεν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα; Καταρχάς να σου θυμίσω ότι με βάση τους διατροφολόγους η απώλεια κιλών είναι ένας συνδυασμός διατροφής και άσκησης. Αν παραλείπεις κάτι από τα δύο το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που περιμένεις.

Παρόλα αυτά, θα σου πω μερικά tips τα οποία θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σου να ξυπνήσει. Ένταξε λοιπόν τις παραπάνω τροφές στη διατροφή σου και σε συνδυασμό με γυμναστική η αλλαγή που θα δεις στο σώμα σου θα είναι θεαματική!

Αβγά

Το αβγό περιέχει μόλις 72 θερμίδες! Λόγω λοιπόν της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη, δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν όλες οι διατροφές περιέχουν αβγό. Σε “κρατά” χορτάτη για ώρες, καθώς εμποδίζει την απότομη αύξηση και πτώση σακχάρων στο αίμα που δημιουργεί την αίσθηση πείνας.

Καυτερές πιπεριές

Τα καυτερά φαγητά ενεργοποιούν τον μεταβολισμό καθώς βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς αυξάνει το μεταβολισμό ως και 20%!

Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει ασβέστιο και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C, A και K. Συγκαταλέγεται στις τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, ενώ είναι επίσης πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.

Διαβάστε επίσης