Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά και τα νύχια

Το να δείχνεις όμορφη δεν εξαρτάται μόνο από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς αλλά και από τις τροφές που καταναλώνεις

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία σου αλλά έχει πολλά οφέλη στα μαλλιά και στα νύχια σου. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι τα μαλλιά και τα νύχια είναι κατασκευασμένα από κερατίνη. Οπότε φρόντισε τα τρόφιμα που επιλέγεις να την βοηθούν να παραμένει στα φυσιολογικά επίπεδα

Πρωτεΐνη όρου γάλακτος

Τα μαλλιά χρειάζονται προτείνει για την παραγωγή κερατίνης. Αν δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα τότε Θα αργήσω να πέφτω. Κάνε μέρος της διατροφή σου λοιπόν την πρωτεΐνη όρου γάλακτος και η διαφορά θα είναι Αισθητή.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας είναι πηγή πρωτεΐνης καθώς πεις περιέχει και σίδηρο ιδανικό για τα μαλλιά και τα νύχια σου. Παρόλα αυτά περιέχει αρκετά κορεσμένα λιπαρά οπότε φρόντισε να το απολαύσεις μια φορά την εβδομάδα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη καθώς επίσης περιέχουν μαγνήσιο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί η αντί-στρες ουσία της φύσης.

Τip: Οι κάθετες γραμμές στα νύχια μπορεί να σημαίνουν έλλειψη μαγνησίου. Φρόντισε λοιπόν να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές οι οποίες θα σου προσφέρουν την ποσότητα μαγνησίου που χρειάζεσαι.