Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τροφές για κοφτερό.. μυαλό!

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην απόδοση ενός μαθητή

Μια ισορροπημένη διατροφή η οποία συμπεριλαμβάνει θρεπτικά συστατικά, έχει καθοριστικό ρόλο τόσο στην υγεία όσο και στην απόδοση ενός μαθητή. Η σωστή διατροφή εκτός της ενέργειας που χαρίζει, ενισχύει τη συγκέντρωση αλλά και τη μνήμη.

Και επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο εξεταστικής πάμε να δούμε ποιες είναι τροφές που ενισχύουν το μυαλό!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βελτιώνουν την παροχή αίματος στον εγκέφαλο, φέρνοντας οξυγόνο και ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Λόγω του φολικού οξέος που περιέχουν, υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα σε περιόδους πίεσης και άγχους.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον εγκέφαλο από οξειδωτικές βλάβες και πρόωρη γήρανση. Επίσης βελτιώνουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων, με αποτέλεσμα να ενισχύονται όλες οι γνωστικές λειτουργίες.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β, σίδηρο, ίνες και βιταμίνη Κ. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνουν τα βαρέα μέταλλα τα οποία μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλο.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι υψηλή σε περιεκτικότητα κακάο με χαμηλά σάκχαρα. Θα σου χαρίσει αντιοξειδωτική προστασία και θα ενισχύσει τη διάθεση σου, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσει και τη λιγούρα σου!

Καρύδια

Τα καρύδια είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β6 και βιταμίνης Ε.

Διαβάστε επίσης